4 juli, 19:00 - 22:00 uur

Brandpunt | Gratis ticket

Groencafé

Drinks en food, Lezing

Verrassende pitches op het gebied van Zero Waste, circulaire producten en duurzame initiatieven. Groencafé is de ontmoetingsplek voor alle duurzame initiatieven en gesprekken in Breda.

Groencafé Breda is de ontmoetingsplek voor alle inwoners van Breda met groene ideeën, vragen en ambities voor zichzelf en de stad. Het Groencafé is een initiatief van Natuur- en Milieuvereniging Markkant Breda. Waarom? Simpelweg om iedereen te verbinden die zich wil inzetten voor schoonheid van landschap, natuur, milieu.

Groencafé is een terugkerend concept en wordt gehouden in Brandpunt, de creatieve hotspot in Breda aan de Reigerstraat. Dit biedt het Groencafé jou deze keer:

Ook de ambitie om je voetafdruk (footprint) in deze wereld te verkleinen. Te leven zonder afval (Zero Waste)? Kom dan naar het Groencafé en deel je ideeën om zelf of samen met anderen aan de slag te gaan met preventie van afval, hergebruik, repareren, opnieuw gebruiken en recylcing (re-use, repair, upcycle, recycle). Een aantal (ervarings)deskundigen geven een pitch en beantwoorden vragen over verpakkingsvrij, circulair en duurzaam leven.

Groencafe sprekers:  

  • Wieke Bonthuis – Stop voedselverspilling
  • Alex Doorn – Repair-café
  • Luara Kamma – Winkelen zonder verpakking
  • Jeroen Haamers – hoe leef je circulair
  • Peter de Leeuw – hergebruik textiel

Programma:
19.00 uur inloop
19.30 uur opening + quiz
19.45 uur start pitches (10 minuten per deelnemer)
20.45 PAUZE
21.15 uur interview met Nadia Mooij ( beleidsmedewerker afval en circulariteit)
22.00 Gesprekken en ontmoetingen met een drankje

Ontmoet gelijkgestemden, laat je inspireren, deel je kennis en hef het glas met ons!