Dit is dé culinaire Hap&Stap route door de binnenstad, waarbij je op 5 verschillende Bredase hotspots een gerechtje proeft dat iets met voedselverspilling te maken heeft. Je zult zien: Verspilling is verrukkelijk!
Gaan we dan uit de prullenbakken eten? No way José! We gaan heerlijk di-vers dineren. Denk aan pesto van worteltjesloof (wordt meestal weggegooid), soep van tomatenkontjes of andere groenten die opgemaakt moeten worden, tostisnacks, of bananencake/sorbet (het meest verspilde stukje fruit, want niemand koopt een losse banaan).
Loop samen of alleen. De route is eenvoudig, verrassend en zeer smakelijk. Voor deze activiteit koop je een ticket van €20,-, waarbij ál het eten in inbegrepen. Aan het einde van de route ben je helemaal voldaan, en heb je een volledige maaltijd op. Bijpassende drankjes mag je vrij kiezen (voor eigen rekening, want dat kan nogal verschillen).
Je strippenkaartje krijg je bij de Curio startlocatie, na een inspirerende talk van de koplopers uit de verspillingsvrije culinaire wereld. Kortom een avond vol verrukkelijke verrassingen!
De lezingen starten om 17:00. Vanaf 18:15 vertrekken we op Hap&Stap tour.