6 juli, 14:30 - 16:30 uur

Nieuwe Veste | Ticket €5 (te betalen bij Nieuwe Veste)

Kidsclub de Makersbazen: Stopmotion animatie 

Kids-activiteit, Workshop

In de workshop Stopmotion ontdekken kinderen hoe ze hun ideeën over minder afval zichtbaar kunnen maken met behulp van stopmotion animatie. Hoe cool is dat?!

Kinderen zijn de beste ambassadeurs om volwassenen aan te zetten tot duurzaamheid, het gaat namelijk over hun toekomst. Stopmotion is een eenvoudige animatietechniek met eindeloze mogelijkheden. Aan de hand van foto’s, waar je steeds een kleine verandering in aanbrengt, vertaal je je verhaal in bewegend beeld. Maak een eigen decor en figuren van klei, lego of collages en ga aan de slag!

De Makersbazen zijn jonge creatieven die de wereld graag een beetje mooier maken. Ze komen wekelijks samen om hun ideeën uit te werken. Deze week maken ze een Zero Waste stopmotion. Haak aan! 8-12jr.

NB. Makersbazen is een wekelijkse kidsclub met inschrijving. Deze keer is het mogelijk om eenmalig aan te haken voor €5, te betalen bij entree Nieuwe Veste. Dit bedrag zal gedoneerd worden aan culturele activiteiten voor jonge vluchtelingen uit Oekraïne.

Ondertussen vertonen we de resultaten van de Makersbase workshop STOPmotion tijdens Kids Klimaat Experience (2018) in de Koepel te Breda.