2 juli, 10:00 - 11:30 uur

Stadsgalerij Breda | Gratis ticket

Opening Zero Waste Week en grote opruimactie

Activiteit, Drinks en food

De officiële start van de Zero Waste Week in Breda. Klimaat burgemeester en organisator van de Zero Waste Week, Elisah Pals zal de aftrap verzorgen samen met de nieuwe wethouder van klimaat Peter Bakker voor deze feestelijke week. Hierna gaan we samen met jullie de stad eerst eens lekker schoon maken!

Ga jij ons meehelpen met zwerfafval opruimen? Goed zeg! Dit kan op 4 manieren:
– Wandelend
– Ploggend (hardlopen en zwerfafval verzamelen)
– Op de SUP (we maken op een SUPboard de singel schoon)
– Heel langzaam wandelend en peuken verzamelen.

Tijd: 10.10 tot en met 11.30

Voor afvalzakken, grijpers en handschoenen zorgen wij. Je SUPboard neem je zelf mee. Laat je ons via mail even weten of je gaat wandelen, ploggen, suppen of meehelpen peuken rapen? Mail dan naar: ron@runnerscafe.nl

Na de zwerfafval opruimactie trakteren wij jou op koffie en thee. Ook begint dan direct het middagprogramma met sprekers over de impact van peuken en over de zwerfafvalcijfers in Breda en een workshop zwerfafval verzamelen met je hond. Hiervoor ben je dan natuurlijk ook uitgenodigd en welkom

We krijgen vandaag hulp en ondersteuning van verschillenden partijen die met zwerfafval bezig zijn zoals: Opgeruimd Breda, Stadsjutters Breda, SUP&RUN, Runnerscafe, Prullenprikkers, Natuur en milieuvereniging Breda – Markkant, reinigingsdienst Breda en Enjoy cleaning met de zwerfafval rapende labradors.

Toilet, kleedruimte, koffie/thee aanwezig.

NB. Voel je vooral ook uitgenodigd om extra aandacht te besteden aan peuken, het meest gevonden stukje zwerfvuil. Het is vandaag namelijk de grote landelijke PeukMeuk actie!