18 oktober, 11:00 - 13:00 uur Restaurant Elixer | Gratis

Bord tot Bodem route

Food

Onze stad staat bol van de leuke eettentjes en heeft honderden verschillende keukens en smaken om te ontdekken. Met de Smaakroutes van Amsterdam nemen wij je graag mee op pad langs adresjes die eruit springen. Omdat ze werken met de lekkerste producten van Amsterdamse bodem: kraakvers, lokaal en duurzaam. In deze (gratis) route duik je in de voedselkringloop en maak je de reis van de bodem naar je bord. En weer terug.

Chef Geneal Harreman neemt je mee langs de leukste circulaire hotspots van Amsterdam, plekken die de voedselkringloop sluiten. De adresjes op de route hebben varkens die de keukenrestjes opeten, wormenhotels of zelfs composttoiletten. Ze verbouwen hun eigen groenten of serveren gerechten met ingrediënten van Amsterdamse bodem. Ben jij liefhebber van lekker lokaal, duurzaam eten? Dan is deze route voor jou!

Speciaal startpunt tijdens de Zero Waste Week vind je bij restaurant Elixer, hier start je met een warm onthaal en introductiepraatje en de mogelijkheid om met andere deelnemers samen de reis langs 7 adressen te maken. Kom lekker met de fiets, de adressen bevinden zich in Noord en Oost.

Bij Restaurant Elixer geven, ontvangen en hergebruiken ze zoveel mogelijk. Proef hier de zelfgebrouwen limonades en het gepekelde tafelzuur. (Balkon)tuinders kunnen groente­overschotten langsbrengen, die met liefde worden verwerkt in het menu. Binnenkort kweken ze hier ook hun eigen groenten en maken ze compost met de buurt.

Kan je niet wachten? Download alvast de route

Deelnemers: Onbeperkt

Deze activiteit vindt ook nog plaats op 19 oktober vanaf 14:00