Ben je nieuwsgierig naar wat er eetbaar is in de natuur en zou je dit op eigen houtje willen toepassen? Ga mee op pad! Wies laat je zien welke planten geschikt zijn om te eten en welke niet. En leer je waar je op moet letten bij het plukken en verzamelen, zoals duurzaam plukken, veiligheid en “mag het eigenlijk wel?” Zo durf je – als je weer eens in de natuur of in de stad 🙂 bent – ook zelf te plukken.
Wist je dat wildplukken heel duurzaam is? Een zelfgeplukt maaltje groentes, is niet per vliegtuig van de andere kant van de wereld gekomen en heeft er geen milieubelastende verpakking om gezeten, of is er lang in vrachtwagens mee rond gereden. Er zijn geen insecticiden op gespoten, of onkruidverdelgers, er is geen kunstmest aan te pas gekomen. Het heeft niet in verwarmde kassen gestaan en niet onder kunstlicht.
Wies heeft Eten uit de Natuur opgericht, is biologiedocent en natuurgids. Haar missie? Dat haar deelnemers op een andere manier en met meer waardering naar de natuur gaan kijken.
De workshop bestaat uit een excursie plus proeverij van een aantal eetbare planten die we onderweg tegenkomen.
Startpunt: beginpunt Boswinkel, Bosbaanweg 5, Amstelveen