De Zero Waste Week is een meerdaags festival op het gebied van duurzaamheid, verspillingsvrij en afvalvrij leven. Het geeft handvatten om te helpen bij afvalvermindering. Want dat kan best lastig zijn. We maken het leuk, gemakkelijk, praktisch, interactief en verbindend.

De Zero Waste Week in Roosendaal, Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht

Tijdens de Zero Waste Week laten we iedereen in de regio kennismaken met de afvalvrije leefstijl, middels meer dan 40 boeiende en prikkelende activiteiten.
De Zero Waste Week is een initiatief van Klimaatburgemeester Elisah Pals, oprichter van Zero Waste Nederland i.s.m. Ron Bekker, adviseur, organisator, duurzaam ondernemer bij Runnerscafe en Samen in de Regio https://sameninderegio.nl/ Samen met nog heel veel betrokken ondernemers, maatschappelijke partijen, onderwijsinstellingen en inwoners van de vier gemeenten is deze week tot stand gekomen. Meer achtergrondinformatie is te vinden in de MEDIAKIT.

Oorsprong

In 2008 startte Zero Waste Week UK. In 2021 vond de eerste editie in Nederland plaats op initiatief van Stichting Zero Waste Apeldoorn, waar het jaarlijks herhaald wordt.

Het idee is geadopteerd en doorvertaald naar andere gemeenten door Zero Waste Nederland. Er is een nauwe samenwerking tussen Zero Waste Apeldoorn en Zero Waste Nederland, om zodoende van elkaar te kunnen leren en elkaar te versterken.

Partners